HockeyNews
PLUS

AIK-backen blickar utomlands

(7856) alexander deilert
Bildbyrån

Publicerad: 9 april 2019

FacebookXWhatsApp

Det blåser förändringens vindar i AIK och en mängd spelare kommer att lämna klubben. 

Kanske även backklippan Alexander Deilert, 30.

– Vi ser oss omkring och det är inte omöjligt att det blir utlandet, säger han till HockeyNews.se. 

Presenteras av Coolbet – odds från SHL till Hockeytvåan 

Alexander Deilert avslutade säsongen genom att stå utanför laget när AIK förlorade två raka playoff-matcher mot Leksand.

Tiden efter uttåget har han ägnat åt att reflektera över vad som gick fel – och varför.

– Det var mycket som var bra, men det som inte var bra kom vid helt fel tidpunkt för hela laget. Det är väl egentligen det man grämer sig allra mest över, att vi inte lyckades hålla samma form i slutspel och playoff, säger han till HockeyNews.se.

Varför blev det så?

– Det är bara tillfälligheter. Hade vi bara haft någon studs med oss... Rent spelmässigt förde vi de flesta matcherna och hade spelet, men så skapade de en chans som de gjorde mål på och så fick de momentum och då blev det uppförsbacke. Samtidigt får man inte ta något från Oskarshamn, de förtjänade att gå upp. Det är bara att gratulera. 

Deilert själv sitter på ett utgående kontrakt med AIK. Han kommer från en av sina bästa säsonger i karriären där han bildade ett av Hockeyallsvenskans bästa backpar ihop med Johan Larsson.

Och då missade han ändå två månader av säsongen på grund av lunginflammation.

– När jag utvärderar är det en sak som jag är stolt över, hur jag tog mig tillbaka efter att knappt ha kunnat röra mig i två månader. Jag hade ingen lungkapacitet alls och kunde knappt gå uppför en trappa, säger han.

LÄS MERAIK-centern klar för ny klubb

AIK-backen gjorde 31 poäng på 36 matcher i grundserien och ytterligare två assist på fem kvalmatcher.

Nu är dock framtiden en aning oklar. 

– Jag vet faktiskt inte vad som händer och jag känner ingen jättestress heller. I det stora hela har det här varit en rolig säsong i ett av de bästa lagen jag har spelat i, så jag har velat landa lite först. Och direkt efter säsongen har man inte känt något sug alls eller ens velat titta på hockey. Men jag är öppen för det mesta och vi ser oss omkring och det är inte omöjligt att det kan bli utlandet, säger han.

Finland?

– Jag kan varken svara ja eller nej på det för jag vet inte så mycket själv. Jag har valt att inte lägga något fokus på nästa år under pågående säsong eftersom min dröm och mitt fokus har varit att spela upp AIK och vinna något stort. Vi hade något bra på gång i år och då ville jag vara fokuserad. Det är först nu efteråt som jag har kollat om det finns intresse.

Och det gör det?

– Ja, litegrann, så vi får väl se vad det blir.

AIK?

– Självklart är jag öppen för att förhandla med AIK också, men just nu kan jag inte säga var AIK står så det får du ta med dem. Men i det stora hela har jag trivts bra i föreningen och i Stockholm och min önskan har hela tiden varit att vara kvar i AIK. Samtidigt verkar det som att det har varit turbulent med ekonomin och så, men skulle de ge mig ett seriöst förslag så skulle jag självklart ta hänsyn till det.

Här kan du läsa mer om Hockeyallsvenskan 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!